فهرست مطالب

Journal of Kermanshah University of Medical Sciences
Volume:19 Issue: 4, 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/06/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فریده باباخانی*، سعید رومیانی، کامبیز خاموشیان، جلال رضایی صفحات 173-180
    زمینه
    سندروم درد پاتلوفمورال (PFPS) از رایج ترین مشکلات زانو در ورزشکاران است. هدف از مطالعه حاضر مقایسه تاثیر دو روش تمرین در آب و خشکی بر میزان درد و عملکرد حرکتی وزنه برداران مبتلا به سندروم درد پاتلوفمورال است.
    روش ها
    در این تحقیق که به روش نیمه تجربی انجام شد، 20 وزنه بردار مبتلا به سندروم درد پاتلوفمورال شرکت کردند و به صورت تصادفی به دو گروه تمرین در آب و تمرین در خشکی تقسیم شدند. از پرسشنامه های درد VAS (visual analog scale) و عملکرد حرکتی کوجالا قبل و بعد از اجرای دوره تمرینی به ترتیب برای ارزیابی میزان درد و عملکرد حرکتی استفاده شد. برای مقایسه پیش آزمون و پس آزمون گروه های شرکت کننده ازآزمون t وابسته و برای مقایسه تفاوت های بین گروه ها از آنالیز واریانس یکطرفه استفاده شد.
    یافته ها
    پس از هشت هفته تمرین قدرتی میزان درد و عملکرد حرکتی هر دو گروه در پس آزمون تفاوت معناداری نسبت به پیش آزمون داشت. اما مقایسه داده های مقیاس درد و عملکرد حرکتی در پس آزمون بین دو گروه مقیاس درد و عملکرد حرکتی تفاوت معناداری نشان نداد.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این پژوهش، انجام تمرین در هر دو محیط آب و خشکی موجب کاهش میزان درد و بهبود عملکرد در مبتلایان به سندروم درد پتلوفمورال می شود.
    کلیدواژگان: سندروم درد پاتلوفمورال، تمرین قدرتی، عملکرد حرکتی، ورزش آبی و ورزش خشکی
  • یزدان نادری، هادی پرهون*، ربابه نوری، شهرام محمد خانی، مریم تقی زاده صفحات 181-190
    زمینه
    ذهن آگاهینقش مهمی در افسردگی دارد. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی درمان کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر نشانه های افسردگی و بهبود طرح واره هایهیجانی زنان مبتلا به اختلال افسردگی اساسی بود.
    روش ها
    در قالب یک طرح آزمایشی پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل، با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس،24 بیمار مبتلا به اختلال افسردگی اساسی انتخاب و به صورت تصادفی به گروه آزمایشی و گروه کنترل گماشته شدند. گروه آزمایش طی دو ماه تحت درمان کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی قرارگرفتند. نمرات پرسشنامه های افسردگی بک و پرسشنامه طرح واره های هیجانی لیهی (LESS) قبل و بعد از مداخله و در مرحله پیگیری دوماهه در هر دو گروه جمع آوری شد و با استفاده از آزمون آماری تحلیل واریانس مختلط مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    درمان کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی به طور معناداری موجب کاهش نشانه های افسردگی (01/0>P) و طرح واره های هیجانی ناسازگارانه(01/0>P) و همچنین افزایش طرح واره های هیجانی سازگارانه (01/0>P) در گروه آزمایش در مرحله پس آزمون و پیگیری شد.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاکی از اثربخشی درمان کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی در شدت افسردگی و طرح واره های هیجانی ناسازگارانه بیماران افسرده است.
    کلیدواژگان: کاهش استرس، ذهن آگاهی، طرح واره های هیجانی، افسردگی اساسی
  • محمد جواد خادمی*، نادر منیرپور صفحات 191-196
    زمینه
    عود، بازگشت به مصرف مواد بعد از یک دوره پرهیز از مصرف است. پژوهش حاضر با هدف بررسی خصوصیات روانسنجی پرسشنامه پیگیری زمان محور برای سوءمصرف مواد در میان افراد مراجعه کننده به مراکز معتادان بی نام انجام شد.
    روش ها
    در این پژوهش روش شناسی مقطعی، 385 نفر از افراد مراجعه کننده به مراکز معتادان بی نام شهرستان قم با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. از پرسشنامه ویژگی های جمعیت شناسی و پرسشنامه پیگیری زمان محور (TLFB) که آسیب پذیری به عود سوءمصرف مواد را ارزیابی می کند، جهت جمع آوری داده ها استفاده شد. برای اعتباریابی پرسشنامه، ابتدا با استفاده از نرم افزار SPSS ضریب پایایی سنجیده شد و تحلیل عاملی اکتشافی پرسشنامه انجام گردید. سپس با استفاده از نرم افزار لیزرل تحلیل عاملی تاییدی انجام شد.
    یافته ها
    تمامی افراد نمونه حاضر را مردان تشکیل دادند و 56/61 درصد آنان متاهل بودند. نتایج پژوهش نشان داد که همسانی درونی پرسشنامه برابر با 931/0 است. همچنین نتایج تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی پرسشنامه بیانگر روایی سازه این پرسشنامه در میان نمونه حاضر بود.
    نتیجه گیری
    پرسشنامه پیگیری زمان محور در افراد مراجعه کننده به مراکز معتادان بی نام ایرانی دارای خصوصیات روانسنجی قابل قبولی است و پژوهشگران و درمانگران می توانند از آن به عنوان ابزاری معتبر برای سنجش میزان آسیب پذیری به عود سوءمصرف مواد استفاده کنند.
    کلیدواژگان: خصوصیات روانسنجی، اعتباریابی، پایایی، روایی، پیگیری زمان محور عود، معتادان بی نام
  • محمد صفایی، قادرغنی زاده*، داوود اسماعیلی صفحات 197-206
    زمینه
    ابتلا و مرگ و میر ناشی از لژیونلا پنوموفیلا یک مشکل بهداشتی در سراسر جهان است. با توجه به نقش آب در انتقال لژیونلا روش های مختلفی برای گندزدایی آب استفاده شده است. هدف مطالعه بررسی کارایی فرآیند ازن زنی و تاثیر تراکم باکتریایی، زمان تماس و pH در حذف لژیونلا پنوموفیلا از آب بود.
    روش ها
    لژیونلا پنوموفیلا جداشده از آب بیمارستان با تراکم 300، 700 و CFU/ml1000 به آب شهری استریل شده اضافه گردید. ازن زنی با غلظت 5 میلی گرم در ساعت و زمان تماس 30-5 دقیقه در pH 5، 7 و 9 در راکتور ناپیوسته از جنس شیشه با حجم یک لیتر انجام شد. کشت لژیونلا در محیط کشت BCYE آگار و مکمل های لازم انجام شد. باکتری های مزاحم با افزودن GVPC و تیمار حرارتی کنترل شد. بعد از ازن زنی کلنی های رشدیافته با آزمایشات مرفولوژیکی و بیوشیمیایی تایید شد.
    یافته ها
    در 5=pH و زمان تماس 25 دقیقه افزایش تراکم باکتری از CFU/ml300 به CFU/ml1000 باعث کاهش راندمان حذف از 100 به 87 درصد شد. در 7=pH و زمان تماس 30 دقیقه و تراکم باکتری مشابه راندمان حذف از 100 به 82 درصد رسید. در 9=pH و زمان تماس 20 دقیقه و تراکم باکتری مشابه راندمان حذف از 100 درصد به 5/91 درصد کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    ازن زنی روش مناسب برای حذف لژیونلا از آب است. افزایش تراکم باکتریایی باعث کاهش راندمان حذف می گردد. کم ترین راندمان حذف در 7=pH و بیشترین آن در 9=pH حاصل شد.
    کلیدواژگان: گندزدایی، ازن، لژیونلا، تصفیه آب
  • عرفان حیدری، علیشا اکیا* صفحات 207-214
    زمینه
    سودوموناس آئروژینوزا (Pseudomonas aeruginosa) یکی از عوامل مهم عفونت های فرصت طلب است. عفونت ایجادشده به وسیله سودوموناس آئروژینوزا اغلب شدید و تهدیدکننده بوده و درمان آن به دلیل حساسیت محدود به عوامل ضدمیکروبی و کسب مقاومت در حین درمان، مشکل است. هدف از مطالعه حاضر، تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی و فراوانی ژن های بتالاکتاماز طیف گسترده CTX-M در ایزوله های سودوموناس آئروژینوزای جداشده از بیمارستان های کرمانشاه در سال 93-1392 بود.
    روش ها
    تعداد 60 ایزوله سودوموناس آئروژینوزا از نمونه های سوختگی، ادرار، ترشحات ریه و دیگر نمونه ها از بیمارستان های بزرگ شهر کرمانشاه جدا شد. مقاومت آنتی بیوتیکی ایزوله ها طبق استاندارد CLSI و با روش دیسک دیفیوژن تعیین شد. وجود ژن های CTX-M با PCR مشخص و داده های حاصل از نظر آماری تحلیل شد.
    یافته ها
    در این مطالعه بیشترین میزان مقاومت آنتی بیوتیکی نسبت به کاربنی سیلین و کم ترین میزان نسبت به جنتامیسین بود. نتایج به دست آمده از PCR نشان داد که به ترتیب 13 ایزوله (6/21%) دارای ژن CTX-M، 3 ایزوله (5%) دارای ژن CTX-M1، 2 ایزوله (3/3%) دارای ژنCTX-M2 و 3 ایزوله (5%) دارای ژن CTX-M3 هستند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه بیانگر درصد مقاومت بالای آنتی بیوتیکی در میان ایزوله های سودوموناس آئروژینوزا می باشد. از طرفی شیوع ژن های CTX-M در میان ایزوله ها، به ویژه ایزوله های ناشی از زخم سوختگی در کرمانشاه بالا است و می تواند به گسترش مقاومت در این باکتری منجر شود.
    کلیدواژگان: سودوموناس آئروژینوزا، مقاومت آنتی بیوتیکی، بتالاکتاماز، CTX، M
  • مریم زنگنه، فیروزه ویسی، بهزاد ابراهیمی*، شهلا صفری، آزاده میرانی صفحات 215-221
    زمینه
    تخمین صحیح وزن جنین از عوامل تاثیرگذار بر ایمنی زایمان است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر شاخص توده بدنی مادر (BMI= Body mass Index) بر دقت تخمین بالینی وزن جنین انجام شد.
    روش ها
    456 خانم باردار تک قلو با سن حاملگی 41-37 هفته براساس معیارهای ورود به مطالعه بررسی شدند. نمونه ها در چهار گروه شاخص توده بدنی قرار گرفتند، سپس وزن تخمینی بالینی جنین و وزن واقعی ثبت شد. در نهایت داده های جمع آوری شده وارد نرم افزار SPSS 16 شد. برای آزمون رابطه بین متغیرها از آزمون کای دو و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.
    یافته ها
    با افزایش شاخص توده بدنی (BMI) سن، وزن و پاریتی مادر، دقت روش بالینی تخمین وزن جنین کاهش یافت. خطای برآورد در هر چهارگروه BMI عمدتا در جهت تخمین بیشتر وزن جنین بود و این تخمین بیشتر با بالا رفتن BMI بیشتر شد. در BMI بیش از 30، دقت تخمینی وزن جنین 70 درصد بود که نشان دهنده ارزش این روش در تخمین وزن جنین در هر چهار گروه BMI است.
    نتیجه گیری
    تخمین بالینی وزن جنین روشی معتبر در مادران با BMI متفاوت است هر چند با افزایش BMI مادر دقت آن کم تر می شود.
    کلیدواژگان: شاخص توده بدن، وزن تخمینی جنین، وزن واقعی جنین
  • صلاح الدین کریمی، مریم شریفیان ثانی، حسین رفیعی، فرحناز محمدی، محبوبه حسینی، سینا احمدی، عیسی صفوی، ابراهیم احمدی، بهار ضمیران صفحات 222-230
    زمینه
    پژوهش های زیاد روی فرایند اعتیاد صورت گرفته اما کم تر مطالعه ای به بررسی فرایند تاب آوری در برابر اعتیاد پرداخته است، مطالعه حاضر به شناسایی عوامل تسهیل گر و بازدارنده فرایند تاب آوری جوانان از طریق تحلیل تجارب زیسته آن ها می پردازد.
    روش ها
    مطالعه کیفی حاضر به روش مطالعه پایه ای با رویکرد استراوس و کوربین انجام شد. داده ها تحت کدگذاری باز، محوری و انتخابی قرار گرفت. محیط مطالعه، محله دروازه غارشهر تهران بود. برای جمع آوری اطلاعات، از تکنیک های مصاحبه عمیق و بحث گروهی متمرکز استفاده شد. در مجموع 21 مصاحبه با 19 نفر و بحث گروهی متمرکز با حضور 7 نفر از جوانان که در معرض خطر مصرف مواد بودند، انجام شد. از معیارهای لینکلن و گوبا (1985) جهت اطمینان پذیری مطالعه استفاده شد.
    یافته ها
    کدهای به دست آمده در 19 زیرطبقه ویژگی های فردی، حمایت های خانوادگی و درون گروهی، فرهنگ، معنویت، باورهای معنوی، محیط زندگی و مداخلات اجتماعی دسته بندی شدند. این طبقه ها برحسب ماهیتشان سبب تسهیل یا ممانعت در فرایند تاب آوری در برابر اعتیاد به مواد مخدر می شدند.
    نتیجه گیری
    جوانانی که اعتقادات مذهبی،آگاهی، اعتماد به نفس، مثبت اندیشی و تنفر بیشتر نسبت به مواد مخدر دارند تاب آوری بیشتری در مقابل اعتیاد به مواد مخدر دارند. همچنین اعضای خانواده هایی که نسبت به فرزندانشان احساس مسئولیت دارند، به آن ها اعتماد داشته و بر فعالیت هایشان نظارت می کنند باهم در مورد مسایل مختلف مشورت می کنند و از دوران کودکی آموزش های مناسب می بینند، نسبت به اعتیاد تاب آورتر هستند.
    کلیدواژگان: مطالعه کیفی، تاب آوری، سوء مصرف مواد، عوامل تسهیلگر، عوامل بازدارنده
  • جلال شاکری، میثم احمدی راد، احترام ابراهیمی *، منصور رضایی صفحات 231-238
    زمینه

    شیوع افسردگی در مبتلایان به فشارخون نسبت به جمعیت عمومی بیشتر است. هدف این مطالعه، مقایسه افسردگی در مبتلایان به فشارخون و گروه شاهد است.

    روش ها

    تعداد 125 بیمار مبتلا و 153 فرد غیرمبتلا به فشارخون به شیوه نمونه گیری دردسترس، وارد این مطالعه مورد-شاهدی شدند. داده ها از طریق فرم مشخصات جمعیت شناختی و مقیاس افسردگی بک 2 (BDI-II) جمع آوری گردید و با آزمون t مستقل مقایسه و تحلیل شد.

    یافته ها

    میانگین نمره افسردگی در مبتلایان به فشارخون (2/12±4/20) در مقایسه با غیرمبتلایان (1/11±8/14) در حد معناداری بیشتر بود (001/0=P). میانگین نمره افسردگی در زنان مبتلا به فشارخون (13±4/23) در مقایسه با زنان غیرمبتلا (1/11±7/15) در حد معناداری بیشتر بود (001/0=P) ولی اختلاف میانگین نمره افسردگی در مردان مبتلا به فشارخون در مقایسه با مردان غیرمبتلا از نظر آماری معنادار نبود. همچنین میانگین نمره افسردگی در زنان مبتلا به فشارخون (13±4/32) در مقایسه با مردان مبتلا به فشارخون (6/10±4/17) در حد معناداری بیشتر بود (006/0=P). میانگین نمره افسردگی در مبتلایان به فشارخون در گروه سنی 34-20 سال (7/13±9/23) در مقایسه با افراد غیرمبتلا در این گروه سنی (5/11±4/16) در حد معناداری بالاتر بود (002/0P=). این نمره در مبتلایان به فشارخون در گروه سنی 50-35 سال (13±6/20) در مقایسه با افراد غیرمبتلا در این گروه سنی (9/11±1/13) نیز در حد معناداری بالاتر بود (004/0=P).

    نتیجه گیری

    افسردگی در مبتلایان به فشارخون (به ویژه زنان و افراد گروه های سنی زیر 50 سال) بیشتر از جمعیت غیرمبتلا است. با توجه به این نتایج؛ غربالگری، درمان دارویی و روان درمانی اختلال افسردگی در این افراد اهمیت بالینی دارد.

    کلیدواژگان: افسردگی، فشارخون، مشخصات جمعیت شناختی
|
  • Farideh Babakhani, Saeid Roomiany, Kambiz Khamoshian, Jalal Rezaei Pages 173-180
    Background
    Patellofemoral Syndrome (PFPS) is one of the most common knee joint problems among the athletes. The present study was aimed to compare the effect of aquatic and land-based exercise methods on the pain level and motor function of the weight lifters with patellofemoral syndrome.
    Methods
    A total of twenty weight lifters with patellofemoral syndrome participated in this quasi-experimental study. They were randomly divided to two groups of aquatic exercise and land-based exercise. Visual Analog Scale (VAS) and Kujala Scale were used before and after the exercise period to measure the pain and motor function، respectively. To compare the pre-test and post-test scores of the participating groups، dependent t-test was used and to compare the differences between groups، ANOVA was applied.
    Results
    The results of post-test showed a significant difference in both groups in terms of pain level and motor function compared to pre-test after eight weeks of strength exercise. However، the comparison of data indicated no significant difference between groups with regard to pain level and motor function.
    Conclusion
    According to the findings of this study، exercise in water and on land can reduce the pain and improve the performance of the patients with patellofemoral syndrome.
    Keywords: Patellofemoral pain syndrome, strength exercise, pain, motor function, water sports, land sports
  • Yazdan Naderi, Hadi Parhoon, Robabe Nouri, Shahram Mohammadkhani, Maryam Taghizade Pages 181-190
    Background
    mindfulness has an important role in depression. The present study investigatedthe impact of Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) on emotional schema and depression symptoms in women with major depressive disorder.
    Method
    In this experimental pretest-posttest study، twenty four patients with Major Depressive Disorder (MDD) were selected by convenience sampling and randomly assigned to experimental and control groups. The experimental group received MBSR therapy over two months. Beck Depression Questionnaire and Leahy Emotional Schema Scale (LESS) were used to collect the data in the pre-test، post-test and two-month follow-up. Data were analyzed by mixed analysis of variance.
    Results
    MBSR significantly reduced the symptoms of depression (P<0. 01) and maladaptive emotional schemas (p<0. 01)، and increased adaptive emotional schemas (P<0. 01) in experimental group in the post-test and follow-up.
    Conclusion
    The results of this study revealed the effectiveness of mindfulness-based stress reduction in reducing the severity of depression and maladaptive emotional schema in depressed patients.
    Keywords: Mindfulness, stress reduction, emotional schema, major depressivedisorder
  • Mohammad Javad Khademi, Nader Monirpoor Pages 191-196
    Background
    Relapse is commonly defined as a return to substance use after a period of abstinence. The aim of this study was to investigate the psychometric properties of the timeline followback interview for substance abuse among the Narcotics Anonymous clients
    Methods
    In this cross-sectional methodological study، 385 clients presenting to Narcotics Anonymous centers of Qom city were selected by convenience sampling. Data were collected by demographic variables questionnaire and Timeline Followback Interview (TLFB). To validate the questionnaire، its reliability was first calculated by SPSS software and exploratory factor analysis was performed afterwards. Then، confirmatory factor analysis was done by Lisrel software.
    Results
    All subjects were male and 61. 56% of them were married. The results indicated that the internal consistency of 0. 93 for the questionnaire. Further، the findings of exploratory and confirmatory factor analysis demonstrated the acceptable construct validity of this questionnaire among the study sample.
    Conclusion
    The timeline followback interview enjoyed acceptable psychometric properties among the Iranian clients who joined Narcotics Anonymous groups. Therefore، researchers and clinicians can use the above mentioned questionnaire as a valid tool for assessing vulnerability to substance abuse relapse.
    Keywords: Psychometric properties, validation, reliability, validity, relapse timeline followback, Narcotic Anonymous
  • Mohammad Safaee, Ghader Ghanizadeh, Davod Esmaeli Pages 197-206
    Background
    Legionella pneumophila mortality and morbidity is a health concern worldwide. Due to the role of water in transmission of Legionenlla، several techniques have been used for water disinfection. This research was aimed to analyze the efficacy of ozonation process and the effects of bacterial density، contact time and pH on the removal of Legionella pneumophila from water.
    Methods
    Legionella pneumophila was isolated from hospital water line and spiked into sterile drinking water with 300، 700 and 1000 CFU/ml densities. Ozonation was conducted within 1 L batch glass reactor with injection of 5 mg/h and contact time of 5 to 30 minutes at pH = 5، 7 and 9. Legionella culture was performed in supplemented BCYE containing GVPC and thermal treatment. After ozonation، the developed colonies were identified via biochemical and morphological tests.
    Results
    In pH =5، the contact time 25 min and pH= 7 as well as the contact time 30 min، increase of legionella density from 300 to 1000 CFU/ml led to the reduction of removal efficiency from 100 to 87% and 100 to 82%، respectively. In pH=9 and contact time 20 min with the same bacterial density، 300 to 1000 CFU/ml، the disinfection efficacy was decreased from 100 to 91. 5 %.
    Conclusion
    Ozonation is an appropriate technique for elimination of legionella from water. The increased bacterial density led to the reduction of removal efficiency. The lowest and highest performance rates were obtained in pH=7 and 9، respectively.
    Keywords: Disinfection, ozone, legionella, water treatment
  • Erfan Haidari, Alisha Akya Pages 207-214
    Background
    Pseudomonas aeruginosa is one of the most important causes of opportunistic infections. The infection caused by P. aeruginosa is usually severe and life-threatening and its treatment is difficult due to limited susceptibility to antimicrobial agents and acquiring resistance during treatment. The purpose of this study was to determine the prevalence of antibiotic resistance and extended spectrum of beta lactamase (ESBL) genes of CTX-M in the P. aeruginosa isolated from Kermanshah hospitals in 2013-2014.
    Methods
    A total of 60 isolates of P. aeruginosa were collected from burn wound، urine، lung and other samples from major hospitals of Kermanshah. The antimicrobial susceptibility of isolates was determined using disk diffusion method according to CLSI standards. The CTX-M genes were detected by PCR and the collected data were statistically analyzed.
    Results
    In this study، the highest and lowest rates of antibiotic resistance were reported for carbenicillin and gentamicin، respectively. The PCR results showed 13 (21. 6%)، 3 (5%)، 2 (3. 3%) and 3 (5%) isolates contained CTX-M، CTX-M1، CTX-M2 and CTX-M3 genes، respectively.
    Conclusion
    The results of this study indicated a high antibiotic resistant rate among P. aeruginosa isolates. Moreover، the frequency of CTX-M genes among isolates، in particular the burn wound isolates، is high in Kermanshah and can result in the expansion of resistance in this bacterium.
    Keywords: Pseudomonas aeruginosa, betalactamase, CTX, M, antibiotic resistance
  • Maryam Zangeneh, Firoozeh Veisi, Behzad Ebrahimi, Shahla Safari, Azadeh Mirani Pages 215-221
    Background
    The correct fetal weight estimation is one of the factors influencing the safety of delivery. This study was aimed to examine the impact of maternal body mass index (BMI) on the accuracy of clinical fetal weight estimation.
    Methods
    456 singleton pregnant women، with gestational age of 37 - 41 weeks were recruited according to the inclusion criteria of the study and were divided into four groups of body mass index. Then، the actual fetal weight and estimated clinical fetal weight were recorded. Finally، the collected data were entered into SPSS software (version 16). Pearson correlation coefficient and chi-square test were applied to analyze the relationship between the study variables.
    Results
    With an increase in maternal body mass index (BMI)، age، weight and parity، the accuracy of clinical estimation of fetal weight was reduced. The estimation error in all four groups of BMI was mainly reported for higher estimation of weight، which was increased with an increase in BMI. In the BMI >30، the estimation accuracy of fetal weight was 70%، which indicated the worthiness of this method in estimating the fetal weight in all four groups.
    Conclusion
    Clinical estimation of fetal weight is a reliable method to be used for the mothers with varied BMI، although its accuracy is diminished with increased maternal BMI.
    Keywords: Body mass index, estimated fetal weight, actual fetal weight
  • Salah Adin Karimi, Maryam Sharifian Sani, Hassan Rafiee, Farahnaz Mohamadi, Mahboube Hossaini, Bahar Zamiran, Sina Ahmadi, Eisa Safavi, Ebrahim Ahmadi, Toktam Paykani Pages 222-230
    Background
    Many researches have been done on the addiction process، but few studies have examined the process of resiliency against addiction. This study was aimed to identify the facilitating and inhibiting factors in the young people’s resiliency process by analyzing their living experiences.
    Methodology
    This qualitative study was based on grounded theory with Strauss and Corbin’s approach. The data underwent open، axial and selective coding. The study focused on Darvaze Ghar neighborhood of Tehran. Data were collected through open unstructured interviews and focus group discussion. In total، 21 interviews were conducted with 12 respondents and a focus group discussion was held with 7 participants. Lincoln and Guba (1985) scales were used to ensure the trustworthiness of the study.
    Results
    The obtained codes were classified into 19 categories، including personal characteristics، family support، culture، spirituality، spiritual beliefs، environment، and social interventions. According to their nature، these categories were facilitating or inhibiting the process of resiliency against substance abuse.
    Conclusion
    The youth with more religious beliefs، awareness، self-confidence، optimism and hatred towards drugs are more resilient against substance abuse. Moreover، the families with a higher sense of responsibility trust and monitor their children’s activities، talk to them about different issues and provide them with good trainings from the very childhood; therefore their children will be more resilient against addiction.
    Keywords: qualitative research, resiliency, substance abuse, facilitating factors, inhibiting factors
  • Jalal Shakeri, Meisam Ahmadi Rad, Ehteram Eebrahimi, Mansour Rezaei Pages 231-238
    Background

    Depression is a common mental disorder that seems to be more common in patients with hypertension compared to the general population. The purpose of this study was to compare the depression rate between the patients with hypertension and control group.

    Methods

    In this case-control study، 125 patients with hypertension and 153 non‐hypertension participants were recruited by convenience sampling method. Data were collected through demographic form and Beck Depression Inventory 2 (BDI‐II) and analyzed by independent t-test.

    Results

    The mean score of depression in patients with hypertension (20. 4 ±12. 2) was significantly higher compared with that of the control group (14. 8±11. 1) (P=0. 001). This score in women with hypertension (23. 4±13) was significantly higher compared with women in the control group (15. 7±11. 06) (P=0. 001). However، the mean score of depression in men with hypertension was not significantly different than the men in control group. Also، the mean score of depression in women with hypertension (23. 4±13) was significantly higher than the men with hypertension (17. 4±10. 6) (P=0. 006). The mean score of depression in the patients with hypertension aged 20-34 years (23. 9±13. 7) was significantly higher than that of the samples in control group (16. 4±11. 47) (P=0. 002). This score، however، in patients with hypertension aged 35-50 years (20. 6±13) was significantly higher than that of the participants in control group (13. 1±11. 9) (P=0. 004).

    Conclusions

    Depression in patients with hypertension، especially women and people <50 years old was more than healthy people. According to the obtained results، screening، medication and psychotherapy of the depressed patients with hypertension is necessary.

    Keywords: Depression, hypertension, demographic characteristics